Jag gillar mitt jobb - om yrket personlig assistentlänkar till andra webbplatserIfAs webbsidaFöreningen JAGs webbsidakontakta osssök jobb som personlig assistentom yrkettill förstasidan

I den personliga assistansens begynnelseMagnus och Vilhelm idag.

Läs Gerd Andéns personliga berättelse om personlig assistans och Vilhelm Ekensteens beskrivning av vad assistans ska vara från 1995.

Magnus och
Vilhelm idag

Att förstå assistansreformen
Av Vilhelm Ekensteen 1995

Assistansreformen innebär utan överord ett historiskt genombrott för funktionshindrade människor i vårt land. Ett nytt synsätt på funktionshindrades rättigheter har vuxit fram och vunnit erkännande. Därmed har nya möjligheter öppnat sig, något som i sin tur ställer kravet att dessa möjligheter också på bästa sätt kommer att tas tillvara i det praktiska genomförandet.

Läs hela texten
Texten som PDF

Magnus och assistansreformen
Av Gerd Andén 1995

Hur ska man, dygnet runt, kunna kompensera sitt barns totala brist på fysisk rörelseförmåga och samtidigt leva med sin egen kropp? Hur ska man kunna leva två liv samtidigt? Det ena som ständigt hjälp-jag, det andra som en enskild, vuxen och självständig person?
Hur skulle mitt barn kunna ha ett gott liv med mig fastklistrad på sig? Jag skulle bli som en gammal utsliten trasa, som ändå måste kunna fungera som hans fallskärm istället för de vingar han själv aldrig kommer att ha i sin flykt genom livet. Hur länge ska jag då orka med att hindra honom från att falla och slå ihjäl sig?

Läs hela texten
Texten som PDF

tillbaks till "om yrket personlig assistent"

FÖRSTA SIDAN - OM YRKET - SÖK JOBB - LÄNKAR - KONTAKTA OSS